Parool: Denktank coronacrisis pleit voor ‘grootste thuiswerkexperiment ooit’

on 4 juni 2020
Denktank coronacrisis pleit voor ‘grootste thuiswerkexperiment ooit’

Denktank coronacrisis pleit voor ‘grootste thuiswerkexperiment ooit’

“Om te voorkomen dat na de zomer iedereen weer tegelijk het openbaar vervoer of de auto gaat gebruiken, moeten werknemers gestimuleerd blijven om thuis te werken.” Zo schrijft het Parool op 4 juni. Het besteed daarmee aandacht aan het adviesrapport ‘Mobiliteit en Coronacrisis’, opgesteld door de werkgroep Auto en OV van de Denktank Coronacrisis.

“De denktank bekeek, op verzoek van het kabinet, hoe het overheidsbeleid ten aanzien van de coronacrisis vanaf 1 september ondersteund kan worden. Gepleit wordt ‘het grootste thuiswerkexperiment dat ooit gestart is’ te onderzoeken. Gezond thuiswerken moet gestimuleerd worden, werkgevers kunnen satellietkantoren op centrale plekken in steden of dorpen creëren. Ook moet er geïnvesteerd worden in kinderopvang, zodat thuiswerken mogelijk gemaakt wordt, aldus de denktank. Werkenden zouden hun werktijden meer moeten spreiden over de dag.

De huidige periode moet worden gebruikt om ervaringen op te doen voor ‘het grootste thuiswerkexperiment ooit’. “ Waar lopen we tegenaan? Wat ervaren we als knelpunten en wat willen we graag behouden? Door deze periode te benutten voor een groot belevingsonderzoek naar thuiswerken en online onderwijs, kunnen we in september nog beter invulling geven aan het beleid,” zegt Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER.”

Lees verder in Het Parool

Share this post: