Belgische overheden lopen voorop met tientallen satellietkantoren op strategische locaties

on 8 juni 2017
satellietkantoren van belgische overheid

satellietkantoren van belgische overheid

In 2017 opende de federale overheid satellietkantoren in 17 Belgische steden. Het ging om een proefproject, waarvoor de Regie der Gebouwen de handen in elkaar sloeg met Belnet, de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning (BOSA) en alle deelnemende organisaties. Wegens het succes van het proefproject is het netwerk ondertussen uitgebreid tot 27 verschillende locaties.

Beter evenwicht tussen werk en privé

Op 2 september 2016 besliste de federale ministerraad om in te zetten op de promotie van satellietkantoren voor de federale en programmatorische overheidsdiensten. In dat project worden kantoorruimtes in federale gebouwen ter beschikking gesteld als satellietkantoren voor medewerkers van andere federale overheidsdiensten.

Personeelsleden kunnen daardoor niet alleen in hun eigen organisatie of thuis werken, maar ook op verschillende locaties over het hele land. Dat laat een beter evenwicht toe tussen werk en privé en komt ook de mobiliteit ten goede. Satellietwerken is bijvoorbeeld handig voor wie thuis geen geschikte werkplek heeft, voor wie hinder ondervindt om op het werk te geraken of voor wie op een bepaalde locatie afspraken heeft of wil vergaderen met collega’s die elders werken.

Verder lezen? Klik hier!

Share this post: